PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

Nezávislý vládní výbor vyzval amerického prezidenta Donalda Trumpa k přijetí zákonné ochrany LGBT+ pracujících. Jedná se zřejmě o reakci na snahy o zákaz sloužit v armádě pro transgender lidi, oklešťování práv transgender dětí a omezování financování HIV/AIDS preventivních programů.

Zapatillas de running Nike - Mujer

Za kontroverzní je rovněž považováno jmenování otevřeně anti-LGBT osoby soudcem Nevyššího soudu. I přesto Donald Trump vylučuje, že by mohlo dojít k pokusům o prolomení rozhodnutí Nejvyššího soudu v případu Obergefell vs. Hodges, které vedlo k legalizaci manželství párů stejného pohlaví ve všech 50 amerických státech.

Gay a lesbické páry tomuto slibu však 100 % nevěřily a po zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem výrazně narostl počet uzavřených stejnopohlavních sňatků pro případ, že by došlo k jejich zrušení.

V současnosti vyzývá americký výbor pro občanská práva federální vládu a Kongres k větší ochraně občanských práv, včetně ochrany práv LGBT+ zaměstnaných.

Zpráva výboru zabývající se inkluzí byla publikována 29. listopadu 2017 a vyžaduje větší zájem o diskriminaci gayů, leseb, bisexuálů a transgender lidí na pracovišti, a to jak na federální úrovni, tak i na úrovni jednotlivých států a v soukromém sektoru.

Studie je adresována prezidentovi Donaldu Trumpovi, viceprezidentovi Miku Pencovi, mluvčímu, předsedovi Sněmovny reprezentantů a senátorovi Mitchi McConnellovi.

Jan Fiala (PROUD, Charlie)

Zdroje: http://www.pinknews.co.uk/2017/11/29/us-government-commission-urges-trump-to-protect-lgbt-workers-rights/

FaLang translation system by Faboba