PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

Z Velké Británie přicházejí zajímavá čísla ve spojitosti s legalizací stejnopohlavních manželství v Anglii a Walesu. Za první tři měsíce uzavřelo sňatek přes 1400 párů. Z toho 95 manželství bylo uzavřeno v eufórii prvních třech dnů platnosti zákona. Lidé žijící v registrovaném partnerství, která bylo možno uzavírat do té doby, budou moci "konvertovat" k manželství od 10 prosince. Registrované partnerství bylo uzákoněno v roce 2005 a žije v něm kolem 120 000 osob.

Air Jordan 1

Překvapivý může být průměrný věk novomanželů, který ukazuje, že se nejedná o ukvapená rozhodnutí z mladické nerozvážnosti. U žen to je 37 a u mužů 38,6 let. Statistika, která zpracovává údaje z dubna, května a června, dále ukazuje, že tendence je plynule vzestupná a předpokládá se silný nárůst ve chvíli, kdy se začnou v prosinci transformovat registrovaná partnerství. O sňatky je větší zájem mezi lesbickými páry (44%), ale gay páry nezaostávají příliš pozadu (56%).
Richard Lane z organizace Stonewall prohlásil: "Stejnopohlavní manželství vysílají také silný signál - bez ohledu na počet párů, které se vezmou, stejnopohlavní vztahy jsou ve všech směrech stejně milující, oddané a hodnotné jako ty mezi příslušníky opačného pohlaví."


Zdroj: BBC

FaLang translation system by Faboba