PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

drazbaV rámci Queer filmového festivalu Mezipatra, každoročně pořádaným v Praze a v Brně, se skupina brněnských výtvarníků Hearts of Creation rozhodla podpořit svými dovednostmi sdružení PROUD a uspořádat charitativní akci MALUJEME SPATRA v místní kavárně Cafe Laundry. Vprostřed listopadu tak v podniku u zastávky Antonínská vznikne improvizovaný ateliér, kde se bude malovat živě a s přímou pomocí všech účastníků. Ti budou mít totiž za úkol, naházet do označených půllitrů nejpikantnější slova, co je napadnou, z kterých se pak náhodně složí ta nejšílenější věta, jejíž význam pak výtvarní kouzelníci vyčarují na papír.

Motivace k aktivní účasti je vysoká, neboť vzniklá díla se přesunou na facebookovou stránku události MALUJEME SPATRA, kde se uspořádá dražba těchto děl, a kdokoli si tak může až do konce festivalu zakoupit obraz, inspirovaný právě jeho nápadem.

Výtěžek z této akce poputuje navíc na dobročinné účely, a to by měla být, obzvlášť nyní před Vánocemi, priorita na nejvyšším stupínku pomyslného žebříčku hodnot.

Akce je určena jak pro umělecky zaměřené kreativce, tak pro zastánce lidských práv, ale také pro širokou veřejnost. Kdokoli tak může svou podporu vyjádřit buď zakoupením jednotlivých děl, přispěním dobrovolného vstupného, neotřelým nápadem na téma, nebo klidně pouze svojí účastí. 

FaLang translation system by Faboba